Mdm M. L. Langlais

Docent orgel

Albert van der Hoeven has been one of my best organ students in my class of the Paris Conservatoire de Région, a very good technician and musician.


Hugo van Neck

Concert pianist

Mijn eerste ontmoeting met Albert van der Hoeven zal ik nooit vergeten. Hij bleek een begenadigd organist die mij - als pianist- deed denken aan Vladimir Horowitz vanwege de met hem gedeelde bijzondere eigenschap de toehoorder letterlijk te boeien en mee te nemen in de muziek zelf. Voeg daarbij toe de zeldzame hoeveelheid gememoreerd repertoire, dat duidt dan in mijn optiek op een organist van wereldniveau.

Zijn relatieve onbekendheid strekt hem wat mij betreft tot eer, omdat zijn muzikale integriteit immer boven commerciële belangen uitsteeg hetgeen m.i. niet wegneemt, dat ik hem ook in dit opzicht terecht het allerbeste wens zoals hem dat ook toekomt. Het zou in de rede liggen Albert van der Hoeven te beschouwen als behorende tot een der echte groten in dit vak.


Karel den Hartogh

Predikant (Zwitserland)

Albert van der Hoeven ken ik al meer dan twintig jaar en kan, wat zijn muzikale kunnen, d.w.z. gaven en kwaliteiten betreft, niets dan goeds zeggen. Hier in Zwitserland was hij meerdere keren bij mij te gast, zij het voor een soloconcert of als begeleider van solisten. Ook heeft hij een paar keer in de kerkdiensten, waarin ik voorging, gespeeld. Ook of wellicht juist als kerkorganist heeft hij mij indruk gemaakt. Van der Hoeven verstaat zijn orgelspel in de kerkdiensten als "dienst."

Voor de kwaliteiten van Albert van der Hoeven kan ik u de beste aanbeveling doen.


Paul de Boer

Pianist & dirigent
www.pauldeboer.nl

Albert van der Hoeven heb ik in de 90-er jaren leren kennen. We hebben in die jaren samen regelmatig concerten gegeven met (hedendaags) repertoire voor koor en orgel en tijdens de repetities en concerten ontstond een hechte samenwerking, waarbij ik het als dirigent zeer gewaardeerd heb om met zo'n betrouwbaar organist samen te werken. En nog steeds staat hij bovenaan mijn lijst van organisten om concerten te begeleiden. Later hebben we samen een cd opgenomen, waarop ook de door Albert gespeelde legendarische vertolking van Flor Peters' Aria te beluisteren is.

Albert van der Hoeven: een fijnzinnig musicus met een altijd vanzelfsprekende muzikaliteit.